Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

fredag 27 juli 2012

Den sista akten av Mari Jungstedt

Mari Jungstedts deckare utspelar sig som vanligt på Gotland. Under Almedalsveckan blir en känd stridbar, debatt redaktör mördad. Spåren pekar mot en högerextrem organisation, en hemlig älskare och ett besök på Romateatern. Kriminalkommisarie Knutas och hans kolleger får hand om fallet.
Men intrigen, trots spänningen, går det inte att komma ifrån, att mördaren som tidigt pekas ut, gör att jag misstänker att det är någon annan. Knutas som tampas med sin skilsmässa från den danska Line och sin förälskelse i sin kollega Karin Jakobsson. Temat i boken är kärlek hur den påverkar oss och våra val. Inte en av de bättre i serien, men en enkel bok med en snabb spännande kriminalhistoria. Perfekt i hängmattan när man vill koppla av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar